10 őrült étel íz a világ minden tájáról, amitől leesik az állunk

A híres chips vállalatok, üdítő és édességgyártók folyamatosan igyekeznek meglepni minket új ízekkel, és új találmányaikat gyakran a különböző országokban élő emberek étel preferenciáira alapozzák.

Mi mindenképpen szeretnénk kipróbálni ezeknek a népszerű ételeknek és italoknak a szokatlan ízét.

10. “Swedish fish (Svéd hal)” ízű Oreo

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Berlin #oreoswedishfish #oreo #sweishfish

Kevin Chen (@kevinchen9) által megosztott bejegyzés,

Nyilvánvaló, hogy ebben a limitált szériás kekszben nincs hal. A „svéd hal” olyan cukorka, amely bor és cseresznye ízzel büszkélkedhet, és hal alakú. Svédországban az emberek szeretik. Jó ízűnek tűnik, de sokan nem igazán szerették az Oreos-verziót, mert furcsa utóízük volt.

9. A Pepsi „fehér kólája”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

[啋] 百 事 定 白 事 ? #馬高食食食 #馬高食食食食在銅鑼灣

m a r c o s o r a . (@marcosora) által megosztott bejegyzés,

A limitált fehér színű Pepsi-t Japánban értékesítették, és gyakorlatilag ugyanolyan íze volt, mint az eredeti Pepsinek (de egy enyhe citrusos ízzel). Biztosak vagyunk benne, hogy ez az ital a világ bármely más országában siker lenne.

8. Citromos ízű Lay’s

Ez a cég gyakran kísérletezik a termékeivel, és még szavazásokat is szervez, hogy a fogyasztók választhassák ki a következő ízeket. Az egyik legszokatlanabb íz a citrommal készült chips. A cég nagyszerű munkát végzett egy olyan chips létrehozásában, amely annyira savanyú, mint a citrom darabok. Az Egyesült Államokban és néhány más országban vásárolhatod meg.

7. Zöld tea ízű Kit Kat

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Only in Japan. KitKat Uji Matcha. #officelife

a. (@annalisagennaro) által megosztott bejegyzés,

A Kit Kat csokoládék nagyon népszerűek Japánban, főként a diákok körében a vizsgák alatt: a név hasonlóan hangzik, mint a japán „kitto katsu” kifejezés (ami azt jelenti, hogy „tuti nyertes”). Tény, hogy Japánban sok furcsa és szokatlan íz van, beleértve a szakés, wasabis, a vörösbabos és más ízű csokoládét. Természetesen nem mindenki fogja szeretni a zöld tea ízű csokoládét.

6. Uborka ízű Sprite

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Спрайт Огурец . Жажде пц … #nazymrakhmanfood

НАЗЫМ РАХМАН (@nazymrakhman) által megosztott bejegyzés,

A népszerű ital limitált sorozata főleg Oroszország számára készült, és nagy figyelmet kapott: az ital íze és illata olyan volt, mint a friss uborka! Úgy tűnt, mintha csak valaki friss uborkaszeleteket vágott volna egyenesen az üdítőbe. Nos, talán valaki szerette ezt az ízt.

5. Sós és ecetes ízű Pringles

Valószínűleg mindenki evett már sós ízű chipset, de próbált már bárki sós és ecetes ízű chipset? Egyesek szerint az íze egy kicsit túl extrém és savanyú, de sok fogyasztó szereti. Ezeket a chipeket az Egyesült Államokban és néhány európai országban lehet megvásárolni.

4. Bodza ízű Fanta

Eredetileg ezt az ízt a helyi piacra tervezték, kifejezetten Romániában. A Shokata a helyi hagyományos bodzából készült ital, és ez inspirálta az ízét. Az íz olyan sikert aratott, hogy a cég elkezdte Szerbiában, Horvátországban, Lengyelországban, Finnországban, Dániában, Lettországban és Litvániában is értékesíteni.

3. Popcorn ízű Tic Tac

A Tic Tac gyártói is szeretik meglepni ügyfeleiket új ízekkel. Például sokan nagyon szeretik a fahéjas ízű Tic Tac-ot. Most, néhány európai szupermarketben vásárolhatsz popcorn ízű Tic Tac-ot. Sajnos sokan egyetértenek abban, hogy ez sikertelen kísérlet volt, és az íze nem túl jó.

2. Bacon ízű üdítő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bacon Soda #BaconSoda

luismtz07 (@luismtz07) által megosztott bejegyzés,

Nyilvánvaló, hogy ez a szokatlan üdítő az Egyesült Államokból származik. De annak ellenére, hogy nem mindenki kedveli ezt az ízt, több vállalat gyártja. Azok az emberek, akik kipróbálták ezt az italt, azt állítják, hogy az íze nagyon furcsa, és azt mondják, olyan, mintha valaki csak szalonnát kevert volna össze édes ásványvízzel.

1. Mountain Dew ízű Cheetos

Ez a termék egy két vállalat közötti együttműködés: Mountain Dew és Cheetos. A chipsnek teljesen Mountain Dew íze van. Megtalálhatod őket Japánban, a furcsa ízekről híres országban.

Bónusz: Starbucks Unikornis Frappuccino

Ez a kevert ital különleges, nem az íze miatt, hanem azért, ahogy kinéz. A sokszínű frappuccino olyan népszerű volt, hogy a Starbucks alkalmazottai kimerültek a kereslet miatt. Szerencsére ezek az italok csak néhány hétig voltak a menüben több országban: az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.

Melyik az ezek közül az élelmiszerek közül, amit a legjobban szeretnél kipróbálni?

Inline
Inline